Fleskestek

Fleskestek

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Fleskesteken serveres med kokte poteter og grøn salat. Eller rødkål og brunede poteter i steden for salat. 
PORSJONER4

Fremgangsmåte

Dagen før

  • Svoren skal stripes med 1/2 cm mellomrom helt ned til køttet (men ikke i køttet). Salt kjøttet, sørg for å gni saltet godt ned i svoren. Legg i plastikpose og legg det i kjøleskapet til neste dag.

På dagen

  • Skrell rotfruktene, skjær dem i grove stykker og legg de i en liten panne. Stikk laubærbladene rillene og legg steken på en rist over pannen. Svoren skal ligge vannrett. (legg evt. sammenkrøllet folie under den ene siden). Hell 1/2 l vann i pannen og still den kald ovn. Sett steketermometer midt i steken. Sett ovnen på 100°. Når steketermometeret viser 50° efter ca. 2 timer, skru ovnen opp til 275° inntil steketermometeret viser 64° (hvis du ønsker en lyserød stek) - ca. 20-30 min. Pass på: Det går fort på slutten. Ta ut steken og legg den i folie for å hvile.

Saus

  • Hell skyen fra pannen over i en kjele. Vent i 5 min. og skum så av fettet fra skyen. Kok opp sammen med vernuthen. Rist melet sammen med 1/2 dl vann så der ikke er klumper. Når sausen har kokt opp, heldes meljævningen langsomt i sausen under omrøring. Kok i 5 min for å fjærne melsmaken. Tilsett evt. kulør. Smak til med (salt og) pepper.
  • Serveres med kokte poteter og grøn salat. Eller rødkål og glaserte poteter i steden for salat. 
Populære oppskrifter siste uke