Fløtekarameller-1

Fløtekarameller

40-60 min
Middels
Dessert, Julemat
Hjemmelagede fløtekarameller er en flott julegave å lage og gi bort til venner og kjente. Disse karamellene smelter i munnen..... 
PORSJONER1 50 stk

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Alle ingrediensene has i en kjele og kokes opp.
  • Det hele skal koke under omrøring i ca 10 - 15 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele.
  • Når det begynner å tykne og får en lysbrun farge sjekker man temperaturen på karamellmassen med et termometer. Temperaturen skal være 118 grader.
  • Hvis man ikke har et steketermometer, kan man sjekke temperaturen med "karamelltesten". Da tar man en dråpe med karamellmasse og dypper i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule er massen varm nok.
  • Hell massen over i en teflon belagt brødform eller lignende. Er ikke formen teflonbelagt må man dekke bunnen med bakepapir. La massen avkjøles i formen i noen timer og kutt den opp i passende biter og pakk de inn i cellofan papir.
Kilde: melk.no Foto:Mari Svenningsen
Print