Fløterand-1
Til oppskriften

Fløterand

Fløterand kan nok kalles for Norges Panna cotta. Dette er også en fløtepudding, men her skal fløten ikke varmes. Herlig myk, og med et utall av muligheter. Serveres gjerne sammen med frisk frukt og bær. 
Over 60 min
Middels
Dessert
PORSJONER8

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Til denne oppskriften trenger man en randform, eller lignende, som er ca 1 liter stor.
  • La gelatinplatene ligge i bløt i kaldt vann 5 minutter.
  • Visp fløte og sukker til luftig krem.
  • Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i det kokende vannet. Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i kremen.
  • Skyll formen med kaldt vann, og hell i kremblandingen. La randen stivne i kjøleskapet, ca 3 timer. Hvelv fløteranden på fat og fyll hullet i midten med fruktsalat eller friske bær.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Print