Flyndrerulader m pesto

Flyndrerulader med pesto

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Klassisk pesto lages med basilikum. Har du plukket ramsløk i vår, kan du erstatte halvparten av basilikumen med ramsløk, eller du kan bruke en blanding av basilikum og persille.
PORSJONER4

Ingredieser

  • 8 -12 fileter flyndre rødspette, smørflyndre eller lomre
  • 1 ts salt

Pesto

Til koking og saus

Fremgangsmåte

  • Start med å lage pesto. Finhakk basilikum og eventuelt persille, hvitløk, pinjekjerner eller mandler og parmesan i food-processor eller med stavmikser. Spe med oljen litt om gangen til en fyldig saus. Denne pestoen må være ganske tykk for ikke å renne ut av fisken.
  • Dryss fiskefiletene med salt og smør på pesto. Rull dem sammen.
  • Kok opp vann med eddik og salt i en vid kjele og legg i flyndreruladene med skjøten ned. Legg på lokk, kok opp og skru av varmen. La fisken trekke på ettervarmen til den er gjennomkokt, 4-5 minutter.
  • Ta ruladene forsiktig opp og hold dem varme.
  • Sil eventuelt kokelaken og kok den opp. Visp sammen eggeplomme og fløte og visp det i fiskekraften. Varm sausen forsiktig, den må ikke koke, da skiller den seg. Smak om den trenger mer salt.
  • Server ruladene med sausen, poteter eller couscous og salat eller kokte aspargesbønner.
Kilde: 3iuka.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest