Foliebakte-lammekoteletter-kopi1-2-1

Foliebakte lammekoteletter

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
De gamle grekerne tilberedte lammekjøttet i en lukket kule slik at ikke fienden ikke skulle oppdage matlukten. Denne metoden sies å stamme fra Klefterne, en bande greske gerlijaer, som kjempet mot tyrkerne i det 19. århundrede. I denne oppskriften er kulen erstattet med aluminiumsfolie, men prinsippet med å bevare god lukt og smak inne i formen er det samme.  På denne måten vil kanskje naboene dine heller ikke komme på uanmeldt besøk…
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Legg lammekotelettene i en dobbel plastikkpose, og hell olivenolje over. Tilsett deretter sitronsaft, urter, hvitløk, og pepper. Bland alt godt og la kjøttet marinere i romtemperatur i 2 timer, eller kjølig natten over.
  • Lag 4 doble aluminiumsflak ca 30x30 cm som små skåler. Fordel kjøttet i de fire formene, dryss over salt.
  • Kutt squash i terninger, ca 2,5 cm, og legg over kjøttet sammen med tomater. Riv over ost og legg et laurbærblad i hver pakke.
  • Press folien sammen slik at pakkene er helt tette. Legg de på grillen på middels varme og la det steke ca. 20-30 minutter til kjøttet er mørt og osten er smeltet.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest