Fransk-grønnsaksgryte-1
Til oppskriften

Fransk grønnsaksgryte

Denne gryteretten med masse deilige grønnsaker er perfekt å servere gjester. Lag en god hjemmelaget potetmos til eller godt nybakt brød. 
Over 60 min
Middels
Gryteretter
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær bacon i biter. Brun bitene i stekepanne. Legg over i en gryte.
  • Brun kjøttet i smør sammen med hakket hvitløk. Strø på salt, strø over mel og rør om. Ha det over i gryten. Tilsett halvparten av buljongen og vinen.
  • Skrell persilleroten, selleriroten og gulrøttene og del det i biter. Legg i gryten.
  • Rens sjalottløk og legg løk og laurbærblader i gryten.
  • La det koke på svak varme i ca. 1 time. Spe med mer buljong og vin under kokingen.
  • Rens og del soppen i skiver og stek den i litt smør.
  • Skjær epler i biter.
  • Smak gryten til med salt og pepper og legg i sopp og eplebiter ved servering.
  • Pynt med et par stilker frisk timian.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer
Print