Hvitløksuppe

Fransk hvitløksuppe

20-40 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Ettervirkningene av hvitløken i denne suppen er et minimum, da hvitløken kokes.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm. stekeovnen til 180 °C.
  • Knus hvitløksfeddene med bladet på en kniv. Kast skallet. Legg hvitløken, timian, buljong og vann i kjele. Kok opp og skru ned varmen, og la det surre uten lokk i 20 minutter.
  • Sil sjyen gjennom en fin sikt over i en ren kjele.
  • Tilsett fløten, og varm forsiktig opp igjen uten at det koker. Smak til med salt og pepper.
  • Skjær av skorpen på loffskivene og skjær brødet i store terninger. Legg brødet på en stekeplate og stek det i 5-1O minutter, eller til de er lett brune.
  • Hell suppen i suppeboller og ha brødbitene over med litt ekstra timian. 
  • Server straks gjerne med et godt brød til.