Fransk kyllinggryte

Fransk kyllinggryte

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Her er en oppskrift på kyllingfrikassé som smaker kjempegodt. 
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Ha melet i en tykk plastpose, og krydre det godt med salt og pepper. Tørk kyllingbitene med kjøkkenpapir, og ha de i plastposen. Rist og snu og vend pa posen så kjøttet dekkes av et tynt lag mel. Varm oljen i en stor gryte, tilsett løk og hvitløk og fres pa svak varme under omrøring i 5 minutter. Øk varmen, og tilsett kyllingkjøttet. Stek i 10 minutter mens du snur kyllingbitene ofte. Stek til kyllingbitene såvidt begynner å få farge.
  • Rør inn kraften, litt om gangen. Kok opp under omrøring. Tllsett gulrøttene og sellerien. Kok opp, demp varmen, legg på lokk og Ia det stå og småkoke i 5 minutter. Rør og til. Tllsett paprika og sopp, legg på lokket og Ia det stå og småkoke i 10 minutter til.
  • Rør inn persillen, og smak til med salt og pepper. Varm opp til kokepunktet under omrøring.
  • Serveres rykende varm med kokte poteter eller ris.
  • * uten skinn og ben, i 2 cm store terninger.