Fransk-potetgrateng
Til oppskriften

Fransk potetgrateng med fløte ​​og hvitløk

Fransk hjemmelaget potetgrateng med fløte ​​og hvitløk er godt til det meste. passer utmerket til lam og grillet kjøtt.
40-60 min
Middels
Grateng, Tilbehør
Frankrike
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Skrell potetene og skjær de i 3 mm tynne skiver. Bruk en kjøkkenmaskin eller en mandolinen.
  • Legge potetskivene i en stor bolle og press hvitløk over. Tilsett salt og pepper. Legg potetene i en smurt ildfast form. La det bli en glatt overflaten. Hell på melk og fløte til det dekker potetene.
  • Sett formen i ovnen i 45 minutter. 
  • Ta ut gratengen og strø over osten når det er igjen 10 minutter av steketiden. 
Print