Fransk-potetgrateng

Fransk potetgrateng med fløte ​​og hvitløk

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Fransk hjemmelaget potetgrateng med fløte ​​og hvitløk er godt til det meste. passer utmerket til lam og grillet kjøtt.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Skrell potetene og skjær de i 3 mm tynne skiver. Bruk en kjøkkenmaskin eller en mandolinen.
  • Legge potetskivene i en stor bolle og press hvitløk over. Tilsett salt og pepper. Legg potetene i en smurt ildfast form. La det bli en glatt overflaten. Hell på melk og fløte til det dekker potetene.
  • Sett formen i ovnen i 45 minutter. 
  • Ta ut gratengen og strø over osten når det er igjen 10 minutter av steketiden. 
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest