Frikadeller

Frikadeller1
20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Frikadeller

Frikadeller er en klassiker i dansk mat, og det er omtrent like mange frikadelle oppskrifter som det er mødre.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Hakk løken fint og bland med resten av ingrediensene i en bolle. Rør kraftig rundt med en sleiv i noen få minutter så kjøttdeigen blir jevn og fin. Har du god tid, så la kjøttdeigen hvile i kjøleskapet en time.
  • Frikadellene skal formes og stekes. Bruk en stor stekepanne, og sett ovnen på middels varme. Ha i en klatt smør og litt olje. Når smøret har smeltet, begynner du å forme kjøttboller og legg de i pannen.
  • Bruk en spiseskje og hånden for å lage runde boller.
  • Den første kjøttbollen plassert midt i stekepannen. Så legger man flere rundt den i midten, men ikke la det bli for tett. Gjenta til det ikke er flere kjøttboller igjen.
  • Sjekk kjøttbollen i midten, når den er brune snur du bollene i samme rekkefølge som du la de i. Stek i 5 minutter på den andre siden, og da er de ferdige.
  • Kokte poteter og kålstuing, eller med hjemmelaget rødkål
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken