Frityrstekt squash
Til oppskriften

Fritert squash og dipp

Under 20 min
Enkel
Koldtbord, Tapas
PORSJONER6

Ingredieser

Pinjekjernedipp

Fremgangsmåte

  • Lag dippen først. Ha pinjekjerner og hvitløk i en food processor, og kjør til en pure. Mens motoren går, tilsetter du olivenolje, sitronsaft og vann i en tynn stråle, til du får en glatt saus. Rør inn persille, og smak til med salt og pepper. Ha dippen i en serveringsbolle.
  • Skjær squashen i ½ cm tykke skiver. Ha mel og paprikapulver i en plastpose, og bland godt. Pisk egg og melk i en stor bolle.
  • Legg squashskivene i plastposen, og rist godt så de blir dekket av mel over det hele. Rist av overflødig mel, og legg de på et fat. Varm 1 cm solsikkeolje i en stor tykkbunnet stekepanne. Dypp en squashskive om gangen i eggeblandingen og slipp de ned i den varme oljen. Stek squashskivene i ett lag i ca 2 minutter til de er sprø og gyllenbrune.
  • Bruk en hullsleiv, og ta de friterte squashskivene opp fra pannen. La de renne av på kjøkkenpapir. Fortsett til alle skivene er fritert.
Print