Frityrstekt squash

Fritert squash og dipp

Under 20 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
PORSJONER6

Ingredieser

Pinjekjernedipp

Fremgangsmåte

  • Lag dippen først. Ha pinjekjerner og hvitløk i en food processor, og kjør til en pure. Mens motoren går, tilsetter du olivenolje, sitronsaft og vann i en tynn stråle, til du får en glatt saus. Rør inn persille, og smak til med salt og pepper. Ha dippen i en serveringsbolle.
  • Skjær squashen i ½ cm tykke skiver. Ha mel og paprikapulver i en plastpose, og bland godt. Pisk egg og melk i en stor bolle.
  • Legg squashskivene i plastposen, og rist godt så de blir dekket av mel over det hele. Rist av overflødig mel, og legg de på et fat. Varm 1 cm solsikkeolje i en stor tykkbunnet stekepanne. Dypp en squashskive om gangen i eggeblandingen og slipp de ned i den varme oljen. Stek squashskivene i ett lag i ca 2 minutter til de er sprø og gyllenbrune.
  • Bruk en hullsleiv, og ta de friterte squashskivene opp fra pannen. La de renne av på kjøkkenpapir. Fortsett til alle skivene er fritert.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest