Friterte-torskekaker-med-ertepuré-1-1

Friterte torskekaker med ertepuré

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Til denne oppskriften har vi hentet inspirasjon fra Englands tradisjonelle fish ´n chips. Denne versjonen har ertepuré og sitronbåter som tilbehør.
PORSJONER4

Ingredieser

Ertepuré

Tempurarøre

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Kok potetene.
  • Skjær fisken i litt mindre biter og ha den i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med saltet. Kjør sammen til en jevn deig.
  • Mos kokt potet og finhakk purre og persille. Ha dette sammen med melk i kjøkkenmaskinen. Smak til med salt og pepper.

Ertepuré

  • Kok ertene møre, hell av vannet og bland sammen med finhakket mynte og resten av ingrediensene.
  • Kjør til en puré med stavmikser, og smak til med salt og pepper.

Tempurarøre

  • Hell øl i en bolle og rør inn hvetemelet til en tykk, glatt røre. For at tempuraen skal blir sprø og luftig, er det best å bruke røren med en gang.
  • Varm opp olje i en stor gryte eller bruk en frityrkoker.
  • Bruk en skje til å forme små kaker. Ha dem over i tempurarøren og sørg for at de er godt dekket. Bruk en gaffel og løft dem over i den varme oljen.
  • Friter til de er gylne på alle kanter. Ta torskekakene opp og la de renne av seg på tørkepapir.
  • Server de friterte torskekakene med ertepuré og sitronskiver.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest