Frittata di asparagi all menta
Til oppskriften

Frittata di asparagi all menta (Asparges- og myntefrittata)

Endelig kom asparges sesongen, ingenting er enklere enn å bruke dem i en omelett, med litt fersk mynte blir det ekstra godt!
20-40 min
Enkel
Forrett, Koldtbord, Lunsj
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Knekk eggene i en stor bolle, og pisk dem. Rør inn ost og mynte. Sett bollen til side.
  • Bryte av de nederste trene endene av aspargesen. Skjær hver asparges diagonalt i 5 cm lange stykker. Varm oljen i en stekepanne (20 cm i diameter) med ildfast håndtak. Tilsett asparges, og stek i 4- 5 minutter, til de er møre og knall grønne. Smak til med salt og pepper. Skru ned til svak varme.
  • Hell eggeblandingen over aspargesen og stek i 8- 10 minutter. Bruk en stekespade, og trekk forsiktig eggeblandingen bort fra sidene i stekepannen. Rist lett på pannen, slik at eggemassen fordeler seg i bunnen av pannen.
  • Når blandingen nesten har satt seg, men fremdeles er så vidt flytende på toppen, settes pannen under grillen ved svak varme i 1-2 minutter. Frittataen er ferdig når den har satt seg og har ratt en lett gyllenbrun overflate.
  • Server varm eller ved romteperert.
Print