Frityrstekt blekksprut med tartasaus
Til oppskriften

Frityrstekt blekksprut med tartarsaus

40-60 min
Middels
Koldtbord, Lunsj
PORSJONER8

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Lettpisk eggene, press hvitløken og riv sitronskallet og bland sammen.
  • Skjær blekksprutrørene i tynne skiver, vend dem i maisenna og rist av det overflødige. Dypp de i en blanding av egg, hvitløk og sitronskall. Dekk med brødsmuler; rist av det overflødige.
  • Fyll en dyp, tykkbunnet kjele en tredel full med olje og varm den til 180 °C. Oljen er klar når en loffterning blir gyllen på 15 sekunder. Legg forsiktig små mengder av blekksprut ned i oljen og frityrstek i 1 minutt eller til de så vidt er gjennomvarme og lysebrune. Ta dem opp med en hullsleiv. La dem renne av på krøllet tørkepapir og hold dem varme mens resten frityrstekes.
  • Server med en tartarsaus >>
Print