Frityrstekt blomkål

Frityrstekt blomkål

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Del blomkålen i passende buketter. Bland mel og krydder i en bolle og lag en grop i midten.
  • Bland i 1/2 dl vann, egget og eggeplommen. Ha i litt etter litt av blandingen i melet. Pisk godt til en jevn røre. Dekk til og la hvile i 30 minutter.
  • Ha oljen i en tykkbunnet kjele til den er 1/3 full. Varm oljen til 180 °C. Det er rett temperatur npr en loffbit blir brun på 15 sek.
  • Dypp blomkål bukettene i røren og la overflødig røre renne tilbake i bollen. Stek blomkålen i flere omganger i ca 3-4 minutter til de kommer til overflaten og er brune. La de renne av oljen, strø på salt og nykværnet pepper og server varme.

 

Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest