Frityrstekt blomkål
Til oppskriften

Frityrstekt blomkål

20-40 min
Enkel
Koldtbord
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Del blomkålen i passende buketter. Bland mel og krydder i en bolle og lag en grop i midten.
  • Bland i 1/2 dl vann, egget og eggeplommen. Ha i litt etter litt av blandingen i melet. Pisk godt til en jevn røre. Dekk til og la hvile i 30 minutter.
  • Ha oljen i en tykkbunnet kjele til den er 1/3 full. Varm oljen til 180 °C. Det er rett temperatur npr en loffbit blir brun på 15 sek.
  • Dypp blomkål bukettene i røren og la overflødig røre renne tilbake i bollen. Stek blomkålen i flere omganger i ca 3-4 minutter til de kommer til overflaten og er brune. La de renne av oljen, strø på salt og nykværnet pepper og server varme.
Print