Stekt Manchego

Frityrstekt manchego

Under 20 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær osten i 2 cm tykke trekanter eller terninger av samme størrelse. Ha melet i en plastpose, og krydre med salt og pepper etter smak. Knekk egget i en dyp tallerken, og pisk det med vannet. Bre grillmelet ut på en tallerken.
  • Legg ostebitene i plastposen, og rist godt slik at de blir dekket av mel. Dypp bitene en og en i eggeblandingen, og deretter i grillmelet, slik at de blir dekket over det hele. Legg de på et stort fat. og sett de i kjøleskapet til du skal steke de.
  • Rett før servering har du 2-3 cm solsikkeolje i en stor, tykkbunnet stekepanne eller en frityrgryte og varmer den til 180- 190 °C, eller til en brødterning blir brun på 30 sekunder. Stek osten, men ikke legg i mer enn 4-5 biter om gangen, ellers vil temperaturen i oljen falle. Stek ostebitene 1-2 minutter, til osten så vidt begynner å smelte og bitene er gyllenbrune på alle sider. Snu de en gang under stekingen. Pass på at oljen er varm nok, ellers vil paneringen kreve for lang tid på å bli sprø, og da kan osten lekke ut.
  • Ta de frityrstekte ostebitene opp med en hullsleiv. La dem renne av på kjøkkenpapir. Server de stekte ostebitene rykende varme, sammen med cocktailpinner til å spidde dem med.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest