Frityrstekte-potetskiver-1
Til oppskriften

Frityrstekte potetskiver

Dette er definitivt ikke den sunneste retten man kan spise, men den er himmelsk, sprø og smakfull. Chili er en selvfølge for den som liker mat med mye smak og krutt. 
20-40 min
Middels
Koldtbord
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Vask og skrell potetene. Riv dem grovt på rivjern eller i en kjøkkenmaskin. Ha potetene i et dørslag og skyll dem under rennede vann. Klem ut vannet og legg over på kjøkkenpapir så de revne potetene tørker litt. Ha olje i en jerngryte eller frityrgryte og varm opp. Stikk en tresleiv i oljen, når det bruser rundt sleiven er oljen varm nok.
  • Fristyrstek potetene, ikke ha for mye i gryta av gangen. Friter potetene 2-3 ganger slik at de blir sprø. Legg dem over på kjøkkenpapir, slik at oljen renner av.
  • Dryss over chili og salt og server dem som snacks mens de er sprø.
Kilde: matprat.no Foto: Kai Nordrum
Print