Meny
Frokostbrød-med-ost-og-karve-1
Et spennende brød som passer godt på frokostbordet. Smaker deilig med ost eller kjøttpålegg. 
Porsjoner20
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Smelt smøret. Ha i vannet og varm blandingen til den er fingervarm, 37 °C. Rør gjæren ut i denne.
  • Ha mel, salt, sukker og karve i bakebollen og bland sammen. Hell i den lunkne bgjærblandingen og et sammenvispet egg. Elt deigen til den blir seig og smidig.
  • Tilsett revet ost når deigen nesten er ferdig eltet. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. 30 minutt er til den er hevet til dobbelt størrelse.
  • Ta deigen ut på et lett melet bord og del den i 20 like emner. Form avlange brød og legg dem ganske tett i en smurt, liten langpanne. Dekk frokostbrødene med et klede, og la dem stå på et lunt sted i 20–30 minutter.
  • Pensle med egg, og dryss karve over.
  • Stek frokostbrødene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist.
Tips
  • Frokostbrødene kan også bakes uten ost og karve.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Studio Dreyer-Hensley

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter