Fruktsalat-med-sharon-og-granateple-1
Til oppskriften

Fruktsalat med sharon og granateple

Sharon er en enkel frukt å håndtere. Den har ingen kjerner og kan spises med skallet på. Her har vi en laget en deilig fruktsalat, hvor sharon får følge med frisk fiken, klementiner og kjernene i granateple. 
Under 20 min
Enkel
Dessert
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skyll sharonfrukten godt, fjern stilken og skjær den i terninger.
  • Ta ut kjernene av granateplet. Det gjør du best ved å skjære rundt skallet med en skarp kniv (NB. Bare i skallet - IKKE igjennom). Brekk deretter granateplet opp i biter og plukk ut kjernene.
  • Fjern stilken på fikenene og skjær dem i båter.
  • Skrell klementinene, del i båter og skjær dem i biter.
  • Bland forsiktig alt sammen. Ha litt presset appelsinsaft over.
  • Server fruktsalaten i porsjonsglass eller i en pen serveringsbolle.
  • Ønsker du det "lille ekstra", så tilsett gjerne litt god likær over fruktsalaten like før servering.
Kilde: frukt.no Foto: Synøve Dreyer
Print