Fylt-kalkunfilet-1
Til oppskriften

Fylt kalkunfilet

Lag et hull i kalkunfileten og fyll den med gode frukter. Fylt kalkunfilet er super gjestemat. 
Over 60 min
Avansert
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fyll

Tilbehør

Saus

Fremgangsmåte

  • Stikk en stor kniv inn i sentrum av kalkunfileten.
  • Del epler og aprikoser fint opp (de trenger ikke bløtlegges om de tas fra nyåpnet pose). Skjær dem i små terninger og smak til med salt og pepper. Stapp dette inn i hulrommet i kalkunfileten. Lukk igjen med tannpirkere. La det ligge tildekket en time i romtemperatur.
  • Pensle kjøttet med smeltet smør og krydre med salt og pepper. Legg kjøttet i en ildfast form. Slå kyllingkraften i formen. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett formen i ovnen og stek på 180 °C i ca. 50 minutter. Fileten er ferdig når steketermometeret viser 68 °C. Øs over fileten under steiketiden. Pakk fileten inn i folie, og la kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres i skiver.
  • Kok grovhakkede epler og aprikoser i vann, sil av overskuddsvann og smak til med salt og pepper. Ha i litt frisk timian eller persille.
  • Kok poteter og lag eventuelt en enkel salat til.
  • Brun sukker til karamell. Spe med kyllingkraften/sjyen fra steken, eventuelt mer hønsebuljong og solbærsirup. Kok inn til 4 dl væske. Ta kjelen tilside og pisk inn kaldt smør. Ønsker du den fyldigere kan den jevnes med maisenna jevner.
Print