Fylt-kalkunfilet-1

Fylt kalkunfilet

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Lag et hull i kalkunfileten og fyll den med gode frukter. Fylt kalkunfilet er super gjestemat. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fyll

Tilbehør

Saus

Fremgangsmåte

  • Stikk en stor kniv inn i sentrum av kalkunfileten.
  • Del epler og aprikoser fint opp (de trenger ikke bløtlegges om de tas fra nyåpnet pose). Skjær dem i små terninger og smak til med salt og pepper. Stapp dette inn i hulrommet i kalkunfileten. Lukk igjen med tannpirkere. La det ligge tildekket en time i romtemperatur.
  • Pensle kjøttet med smeltet smør og krydre med salt og pepper. Legg kjøttet i en ildfast form. Slå kyllingkraften i formen. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett formen i ovnen og stek på 180 °C i ca. 50 minutter. Fileten er ferdig når steketermometeret viser 68 °C. Øs over fileten under steiketiden. Pakk fileten inn i folie, og la kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres i skiver.
  • Kok grovhakkede epler og aprikoser i vann, sil av overskuddsvann og smak til med salt og pepper. Ha i litt frisk timian eller persille.
  • Kok poteter og lag eventuelt en enkel salat til.
  • Brun sukker til karamell. Spe med kyllingkraften/sjyen fra steken, eventuelt mer hønsebuljong og solbærsirup. Kok inn til 4 dl væske. Ta kjelen tilside og pisk inn kaldt smør. Ønsker du den fyldigere kan den jevnes med maisenna jevner.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest