Fylt lammelår

Fylt-lammelår0
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Fylt lammelår

Fylt lammelår en sikker vinner. Kjøttet blir så utrolig saftig og smakfullt.
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

Fyll
  • Riv brødet i mindre stykker, og kjør det i en kjøkkenmaskin sammen med kyllinglever og bacon til det er middels fint hakket. Ha det i en bolle med sherry, hvitløk, persille, gressløk, rosmarin og kapers. Smak godt til med salt og nykvernet svart pepper, og bland godt.
  • Forvarm stekeovnen til 210 °C. Legg kjøttet ut på benken, og fordel fyllet i midten. Rull kjøttet sammen rundt fyllet. Surr godt med kjøkkenhyssing. Bland paprikapulver og mel med 0.25 ts salt, og gni det inn på oversiden av lammekjøttet. Legg hvitløken i en rett strek langs midten av en langpanne og hell olje over. Legg lammet oppå hvitløken og hell vinen over. Fordel smøret på toppen.
  • Stek i 20 minutter. Skru ned varmen til 170 °C. øs med sjyen. Stek i ytterligere 1 time og 45 minutter. Øs ofte til lammekjøttet er stekt. Legg kjøttet på et skjærebrett, og hold det varmt. Skrap opp stekeskorpen og overflødig olje fra langpannen, og ha det i en liten gryte. Dette skal utgjøre om lag 1.25 dl. Tilsett buljong og kok over sterk varme til det så vidt begynner å tykne. Smak til. Skjær opp lammet, og anrett det på et forvarmet serveringsfat. Hell sausen over, og server lammet varmt.
  • Tips: Få slakteren til å bene ut lammelåret og flate ut kjøttet i rektangelform.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken