Fylt-lammelår0

Fylt lammelår

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Fylt lammelår en sikker vinner. Kjøttet blir så utrolig saftig og smakfullt.
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

Fyll

  • Riv brødet i mindre stykker, og kjør det i en kjøkkenmaskin sammen med kyllinglever og bacon til det er middels fint hakket. Ha det i en bolle med sherry, hvitløk, persille, gressløk, rosmarin og kapers. Smak godt til med salt og nykvernet svart pepper, og bland godt.
  • Forvarm stekeovnen til 210 °C. Legg kjøttet ut på benken, og fordel fyllet i midten. Rull kjøttet sammen rundt fyllet. Surr godt med kjøkkenhyssing. Bland paprikapulver og mel med 0.25 ts salt, og gni det inn på oversiden av lammekjøttet. Legg hvitløken i en rett strek langs midten av en langpanne og hell olje over. Legg lammet oppå hvitløken og hell vinen over. Fordel smøret på toppen.
  • Stek i 20 minutter. Skru ned varmen til 170 °C. øs med sjyen. Stek i ytterligere 1 time og 45 minutter. Øs ofte til lammekjøttet er stekt. Legg kjøttet på et skjærebrett, og hold det varmt. Skrap opp stekeskorpen og overflødig olje fra langpannen, og ha det i en liten gryte. Dette skal utgjøre om lag 1.25 dl. Tilsett buljong og kok over sterk varme til det så vidt begynner å tykne. Smak til. Skjær opp lammet, og anrett det på et forvarmet serveringsfat. Hell sausen over, og server lammet varmt.
  • Tips: Få slakteren til å bene ut lammelåret og flate ut kjøttet i rektangelform.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest