Fylt lammestek med potetmos

lammestek-m-potetkake
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Fylt lammestek med potetmos

Hvis du virkelig ønsker å imponere gjestene dine, er fylt lammestek en sikker vinner. Det ser flott ut og kjøttet blir smakfullt og saftig. 
PORSJONER6

Ingredieser

Fyll
Saus
potetmos

Fremgangsmåte

  • Gni salt og pepper inni og utenpå steken. Bland sammen ingrediensene til fyllet og fyll steken. Rull kjøttet så tett som mulig og bind steken sammen med bomullshyssing. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett steken i forvarmet ovn ved 125 °C. Steketid er ca 3 timer, til steketermometeret viser ca 70° C (rosafarget kjøtt). La steken stå og hvile på kjøkkenbenken ca 20 minutter før den skjæres opp.
  • Mens steken hviler lag sausen: Rens og finhakk sjalottløken. Sur den i smør i en kjelen ved middelsvarme til den blir blank og myk. Sil stekesjyen i kjelen og tilsett ekstra kraft/ferdigblandet fond for å få mer saus. Kok opp kraften. Rør maisennamel ut i litt kaldt vann og hell det i en tynn stråle i den kokende væsken til den får passende konsistens. Tilsett matfløte og smak til med salt, pepper og hakkede, friske urter.
Potetmos
  • Vask og skrell potetene og skjær dem i mindre biter. Kok dem i vann uten salt. Hell av vannet. Press potetene gjennom en purépresse eller mos dem i kjelen med en rotmos. Tilsett smør. Spe med varm melk, litt om gangen, og rør godt mellom hver gang. Mosen skal være lett og luftig. Smak til med salt og pepper.
  • På bildet er potetmosen lagt mellom to plater stekt butterdeig med valmuefrø på toppen. Butterdeigs platene kjevles og stanses ut med et glass. Strø valmuefrø på halvparten. Stekes ved 200 °C til de blir gylne. Server kokte grønnsaker til.
Kilde: melk.no Foto: Mari Svenningsen
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken