Fylt-lammestek11-2-1
Til oppskriften

Fylt lammestek på 3 måter

Lammestek kan fylles med mye godt! Her får du tre forslag til fyll - velg din favoritt...  
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER6

Ingredieser

Fyll I

Fyll II

Fyll III

Fremgangsmåte

  • Lag fyllet først. Finhakk ingrediensene og bland godt. OBS. Fyll 2 stekes i olivenoljen og avkjøles.
  • Fyll steken. Surr steken med bomullstråd, så den blir fast og rund. Gni steken inn med salt og pepper. En båt hvitløk hakkes, og tilsettes i olivenoljen. Pensle lammesteken med olivenolje.
  • Legg grove biter av løk, gulrøtter og hvitløk i en ildfast form med lokk eller leirgryte. Legg steken oppå.
  • Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett steken i forvarmet ovn ved 125° C. Steketid ca 3 timer til steketermometeret viser ca.70° C.
  • La steken stå og hvile på kjøkkenbenken ca. 20 minutter før den skjæres opp. Sil stekesjyen og smak til med salt, pepper og hakkede, friske urter.
  • Server med f. eks ovnsbakte poteter og grønnsakspanne av squash, tomat, løk, paprika, salt pepper og basilikum, stekt i olivenolje
Print