Meny

Fylt lammestek

Fylt-lammestek

Oppdatert

Over 60 min
Avansert
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Fylt lammestek

Hvis du ønsker å imponere gjestene dine, er det å servere fylt lammestek en sikker vinner. Ikke bare ser den flott ut, men kjøttet blir så utrolig saftig og smakfullt.
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bein ut lammelåret eller kjøp en ferdig utbeinet stek.
  • Smør på tomatpuré. Hakk løk, hvitløk, oliven og soltørkede tomater og dryss det utover sammen med fetaost og krydder.
  • Rull steken fast sammen, og surr den med hyssing. Stikk inn steketermometer i kjøttdelen av steika.
  • Legg den i en ildfast form og stek på 125°C i ca. 3 timer, til termometeret viser 65-70°Da er steken medium til medium pluss. Ønskes gjennomstekt kjøtt – stek videre til 76°C.
Server fylt lammestek med salat og for eksempel fløtegratinerte poteter.
    I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek.
      Slik beiner du ut et lammelår
      • Skjær ut det store isbeinet med en tynn, skarp kniv. Start øverst ved det halvmåneformede leddet, skjær langs og inntil beinet.
      • Trekk isbeinet mot deg, stikk kniven inn i kuleleddet og skjær over den store senen. Hold kniven inntil det store beinet inntil det er skåret løst. Ta vare på beinet til kraftkoking (sag eller hogg det i mindre biter).
      Kilde: matprat.no 

      Share on facebook
      Share on pinterest
      Share on email
      Populære oppskrifter
      Kanskje du vil like disse også