Ribbe-med-spennende-fyll
Til oppskriften

Fylt ribbe

For de fleste er julemiddagen hellig. Derfor er det ikke lov å finne på noen kulinariske sprell på selveste julaften. Men siden julefeiringen for de fleste varer en drøy måned og alle rekker å smake på samtlige jule både en to og tre ganger, er førjulstiden godt egnet til å teste ut nye varianter. Her er en vri, fylt med frukt og grønnsaker. 
Over 60 min
Middels
Julemat, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fyll I

Fyll II

Fremgangsmåte

Hovedrett

  • Skjær ruter i svoren og knekk bena på ribba. Skjær en lomme i siden på ribba. Salte og krydre ribben inn- og utvendig.

Fyll 1

  • Skjær eplene og purre i terninger.

Fyll 2

  • Skjær av skallet på ananasen og hul den ut, del den opp i små biter og skjær paprika i tynne ringer. Stek ribba/flesket i følge hovedoppskrift (se egen oppskrift). Da får du saftig ribbe med sprø svor. Server med bakte poteter og en grønn salat.
  • Fyll lommen i ribba/flesket med et av fyllene. Fest sammen med tannstikkere uten fluorsmak.
Print