Fylt svinefilet
Til oppskriften

Fylt svinefilet

Innbydende og saftig svinefilet fylt med sopp og kremet mascarpone. Fylle smøres på den åpne indrefileten og rulles sammen for å få den ekstra mør og full av god smak. 
40-60 min
Middels
Middag
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sett stekovnen på 200 ℃.
  • Rens soppen og del de i fire. Stek de i litt olje i en stekepanne til de blir gyllne og alt vannet er fordampet. La de avkjøles.
  • Trim indrefileten ved å fjerne fett og sener med en skarp kniv.
  • Lag et snitt i fileten på langs, men ikke helt gjennom. Deretter lager man et snitt fra midten og ut til hver side slik at fileten kan brettes ut. Åpne den og bank den flat med en kjøtthammer så den er klar for fylling.
  • Ha stekt sopp, mascarpone, sjalottløk, hvitløk, persille, salt og pepper i blender og kjør til en fin masse.
  • Smør fyllet på den flate fileten. Rull sammen fileten som en rullekake og surr ruladen med bomullstråd, slik at den holdes sammen - du kan også bruke kjøttnål.
  • Brun fileten i olje i en stekepanne på alle fire sider. Stek videre i ovnen i ca. 30 minutter.
  • La indrefilet hvile i 5-7 minutter. Del det så i skiver og server med dampede grønnsaker og poteter.
Print