Fylte-tomater-I

Fylte tomater I

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Fylte tomater med salat og hvitløksvinaigrette passer som en forrett eller på et koldtbord.
PORSJONER4

Ingredieser

Hvitløksvinaigrette

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene til hvitløksvinaigretten i et glass med skru lokk. Rist kraftig til det blir en tykk blanding. Smak til med salt og pepper. Vinaigretten holder seg i kjøleskapet i opp til en måned hvis den oppbevares på et tett glass, men fjern hvitløkfeddene etter en uke. Rist godt før bruk.
  • Forvarm stekeovnen til 190 °C. Smør en stor ildfast form som rommer 8 halve tomater. Del tomatene i to tvers over, og skrap ut frøene med en teskje.
  • Bland brødsmuler, persille, basilikum og hvitløk, og rør inn så mye olivenolje at det blir en fuktig og sammenhengende masse. Fordel fyllet jevnt i tomatene.
  • Drypp litt ekstra olje over, og sett tomatene i formen. Stek de i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er myke, men fortsatt holder formen. Fyllet skal samtidig blir gyllent og sprøtt.
  • Server tomatene nystekte eller med romtemperatur. Server de med en grønn salat med hvitløksvinaigretten til.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest