Fylte-tomater-I
Til oppskriften

Fylte tomater I

Fylte tomater med salat og hvitløksvinaigrette passer som en forrett eller på et koldtbord.
20-40 min
Middels
Forrett
PORSJONER4

Ingredieser

Hvitløksvinaigrette

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene til hvitløksvinaigretten i et glass med skru lokk. Rist kraftig til det blir en tykk blanding. Smak til med salt og pepper. Vinaigretten holder seg i kjøleskapet i opp til en måned hvis den oppbevares på et tett glass, men fjern hvitløkfeddene etter en uke. Rist godt før bruk.
  • Forvarm stekeovnen til 190 °C. Smør en stor ildfast form som rommer 8 halve tomater. Del tomatene i to tvers over, og skrap ut frøene med en teskje.
  • Bland brødsmuler, persille, basilikum og hvitløk, og rør inn så mye olivenolje at det blir en fuktig og sammenhengende masse. Fordel fyllet jevnt i tomatene.
  • Drypp litt ekstra olje over, og sett tomatene i formen. Stek de i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er myke, men fortsatt holder formen. Fyllet skal samtidig blir gyllent og sprøtt.
  • Server tomatene nystekte eller med romtemperatur. Server de med en grønn salat med hvitløksvinaigretten til.
Print