Gaeng Keo Wan - svinekjøtt i grønn kokoskarri

Gaeng Keo Wan - svinekjøtt i grønn kokoskarri

20-40 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Thailandsk matkultur er kjent for de mangfoldige, gjerne sterke smakene. Denne gryteretten er intet unntak. Len deg tilbake, lukk øynene og skjenn på smakene. Du vil få en varm følelse med hilsen fra Thailand. 
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Fres karripasta raskt i olje og tilsett kokosmelk i flere omganger. Den skal kokes ned til en tjukk og fyldig grønn saus. Dette tar ca 10 minutter.
  • Tilsett kjøtt og vann og la det småkoke i 5 minutter før du har i bambus, galangal og aubergine. La det koke videre i 5 minutter til.
  • Tilsett fiskesaus og sukker og la koke ytterligere 5 minutter.
  • Trekk pannen til siden og ha i chili, kaffirlimeblader og basilikum.
  • Server med ris eller nudler.
Kilde: matprat.no Foto: Alf Børjeson