Gammeldags-brødpudding-1

Gammeldags brødpudding med rom og rosiner

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Server brødpudding med vaniljesaus eller rød saus. 
PORSJONER8

Ingredieser

Vaniljesaus

Fremgangsmåte

  • La rosinene trekke i rom i 1/2 time eller over natten.
  • Skjær brødet i terninger og fordel dem på en stekeplate. Rist dem i stekeovnen ved 225 °C i ca. 5 minutter til de er tørre.
  • Pisk sammen sukker, smeltet smør, egg, melk, vaniljesukker, sitronsaft og kanel i en stor bolle.
  • Skrell eplet og skjær det i små terninger. Ha i dem i bollen sammen brødterninger, rosiner og rom. La væsken få trekke inn i brødet.
  • Fyll blandingen over i en brødform, 1 1/2 liter, som er kledd med en stripe bakepapir i bunnen.
  • Stek brødpuddingen i vannbad (dvs. at formen står i en langpanne med vann inne i ovnen) nederst i stekeovnen ved 175 °C i ca 1 time.
  • Server brødpuddingen varm eller lun med vaniljesaus eller rød saus.
  • Vaniljesaus Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene.
  • Varm opp under omrøring til sausen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker.
  • Avkjøl i kaldt vann. Rør under avkjøling eller dryss litt sukker på overflaten for å unngå snerk.
Kilde: matprat.no Foto: Astrid Hals
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest