Gammeldags-sviskedessert-1
Til oppskriften

Gammeldags sviskedessert

Dette er en deilig dessert som er enkel å lage. Server desserten varm eller lunken med pisket krem til 
40-60 min
Middels
Dessert
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bland svisker og mandler i en smurt, ildfast form.
  • Splitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha frøene i melken. Varm opp mot kokepunktet og ta kjelen av platen.
  • Stivpisk eggedosis av egg og sukker. Visp melken inn i eggedosisen.
  • ell blandingen over fyllet og sett formen i stekeovnen ved 170 °C og stek i ca. 40 minutter eller til eggemassen har stivnet og sviskedesserten er gyllen.
  • Server desserten varm eller lun med pisket krem til.
  • * eller litt vaniljesukker
Kilde: matprat.no Foto: Alf Børjesson
Print