Gammelsdags-fiskepudding-2-2
Til oppskriften

Gammelsdags fiskepudding

Med food-processor eller stavmikser er det gjort i en fei å lage en god, gammeldags fiskepudding, som virkelig smaker av fisk. 
20-40 min
Middels
Middag, Tradisjon
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • I ovn ved 120 ◦ C i ca. 1 time
  • Mal fiskefileten med salt, tilsett potetmel og krydder og spe med melk til en fin farse.
  • Farsen skal stekes i form derfor kan den være forholdsvis løs.
  • Fyll farsen i godt smurt form, rund eller avlang. Dunk formen mot kjøkkenbenken så farsen pakker seg godt , da unngår du lufthull i puddingen.
  • Stek fiskepuddingen nederst i ovnen til den er fast og gjennomstekt.
  • Server fiskepudding med hvit saus, karrisaus, kaperssaus eller smeltet smør, kokte poteter og grønnsaker. Tradisjonelt ble fiskepudding servert med erter og gulrøtter.
  • Tips: Denne farsen kan du bruke til fiskekaker og –boller i tillegg til fiskepudding. Bare husk at farsen bør være litt fastere til boller og kaker enn til pudding. Farsen kan krydres med hvitløk, løk eller urter som gressløk, persille, dill, estragon, timian. Valget er ditt.
Print