Gammelsdags fiskepudding

Gammelsdags-fiskepudding-2-2
20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Gammelsdags fiskepudding

Med food-processor eller stavmikser er det gjort i en fei å lage en god, gammeldags fiskepudding, som virkelig smaker av fisk. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • I ovn ved 120 ◦ C i ca. 1 time
  • Mal fiskefileten med salt, tilsett potetmel og krydder og spe med melk til en fin farse.
  • Farsen skal stekes i form derfor kan den være forholdsvis løs.
  • Fyll farsen i godt smurt form, rund eller avlang. Dunk formen mot kjøkkenbenken så farsen pakker seg godt , da unngår du lufthull i puddingen.
  • Stek fiskepuddingen nederst i ovnen til den er fast og gjennomstekt.
  • Server fiskepudding med hvit saus, karrisaus, kaperssaus eller smeltet smør, kokte poteter og grønnsaker. Tradisjonelt ble fiskepudding servert med erter og gulrøtter.
  • Tips: Denne farsen kan du bruke til fiskekaker og –boller i tillegg til fiskepudding. Bare husk at farsen bør være litt fastere til boller og kaker enn til pudding. Farsen kan krydres med hvitløk, løk eller urter som gressløk, persille, dill, estragon, timian. Valget er ditt.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken