Giouvetsi gresk lammegryte
Til oppskriften

Giouvetsi – gresk lammegryte

Giouvetsi er en gresk lammegryte som du kanskje har spist i Hellas. Den kan på mange måter kan minne om stifado, men er krydret med allehånde i stedet for kanel og kokes med små pastakorn (orzo) som ligner på ris.
20-40 min
Middels
Gryteretter
Hellas
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i terninger på 3×3 cm.
  • Varm olje i en dyp kjele og brun kjøttet i flere omganger til alt er brunet. Ta ut kjøttet.
  • Rens løk og skjær den i tynne båter. Finhakk hvitløk. Fres løk og hvitløk forsiktig til løken er blank.
  • Legg kjøttet tilbake i gryten og tilsett allehånde, laurbærblad, hakkede tomater og bujong.
  • Kok opp og la gryten trekke under lokk på svak varme i ca. 15 minutter.
  • Fordel risoni på toppen av lammegryten, sett på lokket og la gryten trekke videre til risonien er kokt. Følg koketiden på pakken.
  • Vend inn babyspinat til slutt.
  • Server med fint brød.
  • Tips: Giouvetsi kan også lages med høyrygg eller bog fra storfe eller fårestek. Da må kjøttet koke i minst 2 timer for å bli mørt. Bruk i så fall vann istedet for kyllingbuljong, siden kjøttet gir god smak på kraften. I Hellas blir Giouvetsi ofte tillaget som en ovnsrett.
Kilde: matprat.no Foto: Synnøve Dreyer
Print