Meny
Glasert-lammecarré-med-stekte-parer
Norsk lammecarré er skikkelig godt! Kombinert med stekte pærer, kokte småpoteter og vårløk blir denne glaserte utgaven et digg måltid man bare må dele med gode venner.
Porsjoner4
Ingredieser
Glaze
Du trenger også
Fremgangsmåte
  • La kjøttet ligge i romtemperatur i en halv time før tilberedning.
  • Forvarm stekeovnen til 125 °C.
  • Skjær lammecarré i koteletter ved å føre en skarp kniv inn mellom ribbenene. La det være to ben på hver kotelett.
  • Krydre kotelettene med salt og pepper og brun dem i stekepanne med margarin på sterk varme. Legg kjøttet over i en ildfast form og sett formen inn i ovnen. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
  • Kok poteter møre i lettsaltet vann.
  • Bland alle ingrediensene til glace i en liten kjele og kok opp. Når glazen er sirupstykk heller du den over kjøttet og vender godt slik at alt kjøttet er godt dekket.
  • Del pærene i seks, og ta ut kjernehuset. Stek pærestavene i varm panne med smør til de er knapt møre.
RISTEDE SESAMFRØ
  • Ha sesamfrøene i en tørr stekepanne og rist dem over høy varme til de har blitt vakkert gylne.
Anrett soyaglasert lammecarré på et stort fat sammen med kokte småpoteter, stekt pære og finsnittet vårløk.
    Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen

    Share on facebook
    Share on pinterest
    Share on email

    Populære oppskrifter