Glasert ribbe med avokado
Til oppskriften

Glasert ribbe med avokado

Ribbe i terninger som får koke lenge med krydder og soyasaus. Dette gir en nydelig, mørk farge og masse smak. Bland sammen avokado og gulrot med sesamolje, perfekt tilbehør til en søt-salt ribbebit.
Over 60 min
Avansert
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær av svoren på ribba. Tørk kjøttet godt med tørkepapir og skjær kjøttet i terninger på om lag 5-7 cm.
  • Stek kjøttet på alle kanter i en varm stekepanne med olje. Tilsett revet ingefær, hakket hvitløk, stjerneanis, hel kanel, chili og brunt sukker. Stek videre til det dufter.
  • Bland soyasaus og hoisinsaus med sherry eller vin, og hell over kjøttet. Fres videre i 2 minutter, til kjøttet har fått fin farge av soyasausen. Hell i vann til det såvidt dekker kjøttet. Kok opp, senk varmen og la kjøttet småkoke i 50-60 minutter, til kjøttet er mørt og sausen har kokt inn. Smak til med sukker, salt og pepper.
  • Del avokado i to, fjern steinen og skallet. Skjær avokadokjøttet den i tynne skiver, skrell gulroten og kast skallet. Bruk skrelleren videre for å få tynne skiver av gulrot. Bland grønnsakene sammen med sesamolje.
  • Legg avokado og gulrot på et fat eller en tallerken, ha kjøttet på toppen og dryss over sesamfrø og koriander.
  • Finn en avokado som ikke er overmoden. Da er det lettere å skjære den i fine skiver. Den holder seg bedre når den blir blandet inn sammen med gulrot og sesamolje.
  • Ikke kast svoren. Lag heller hjemmelaget baconsvor.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  
Print