Glaserte-poteter-1

Glaserte poteter

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Danskene elsker sine brunede kartofler, og må, bare må ha dem til den tradisjonelle juleskinken og en rekke andre gode, danske kjøttretter. Hvorfor vi nordmenn ikke for lenge siden har adoptert denne måten å tilberede poteter på, er et mysterium. Det geniale er at potetene kan kokes ferdige i god tid, og varmes opp samtidig som de karamelliseres.  
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok potet i en kjele med vann til de er møre. Skrell dem (om du ikke har gjort det før koking) og avkjøl dem.
  • Smelt sukker i en dyp stekepanne på middels varme og la det bli mørk gyllen karamell. Pass på så karamellen ikke brenner seg.
  • Tilsett vann (obs, det kan sprute!) og la karamellen løse seg opp. Legg i kokte poteter og la dem surre i karamellen til de er gyllenbrune og dekket av karamell. Tilsett smør mot slutten av steketiden.
  • Dryss over salt og pepper.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest