Glassmestersild-1-1
Til oppskriften

Glassmestersild

Dette er en sild som har lange tradisjoner i Norge. Passer perfekt på en skive rugbrød eller som en del av et større koldtbord. For mange er den et must i julen.
20-40 min
Enkel
Koldtbord, Pålegg, Tradisjon
Norge
PORSJONER8

Ingredieser

LAKE

Fremgangsmåte

  • Kok opp ingrediensene til laken og la det koke til sukkeret er løst opp. Avkjøl.
  • Smak på silden. Er den veldig salt bør den skyldes i kaldt vann før bruk. Tørk silden med papir og del den opp i passe store biter.
  • Legg sild , løk, grønnsaker, krydder og laurbærblad lagvis på et glass.
  • Hell laken over i glasset og sett i kjøleskap
  • Silden bør stå to-tre døgn i kjøleskap før den spises.
Kilde: matprat.no
Print