Glodhete chilireker

Glodhete chilireker
PORSJONER8

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Trekk hodene av rekene. Pill skallet av med fingrene, men la skallet sitte på halen. Bruk en skarp kniv, og skjær et snitt langs undersiden av hver reke (det gjør at de ikke krøller seg). Fjern den svarte tarmen. Skyll rekene godt under kaldt vann, og tørk dem godt med kjøkkenpapir.
  • Skjær chilien i to på langs. Fjern frøene, og finhakk chilikjøttet. Det er viktig å bruke hansker eller vaske hendene godt etter at du har håndtert chilien, siden saften kan irritere følsom hud, særlig rundt øyne, nese og munn. Hva du enn gjør, så ikke gni deg i øynene etter at du har rørt ved det oppskårne chilikjøttet! Finhakk hvitløken.
  • Varm olivenoljen i en stor, tykkbunnet stekepanne eller gryte til den er rykende varm. Til sett hvitløk, og la den frese i 30 sekunder. Tilsett reker, chili, paprika og en klype salt. Stek i 2-3 minutter, mens du hele tiden rører, til rekene blir lyserøde og begynner å krølle seg.
  • Server rekene i stekepannen eller gryten mens de fremdeles er fresende varme. Sett fram cocktailpiner til å spidde rekene med, og biter eller skiver av godt brød til å suge opp den aromatiske oljen med.
Populære oppskrifter den siste uken