Gnocchi-fra-Piemonte

Gnocchi fra Piemonte

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
PORSJONER4

Ingredieser

Gnocchi

Saus

-

Fremgangsmåte

Sausen

  • Skåld tomatene skyll de i kaldt vann og flås de. Fjern kjernene og finhakk fruktkjøttet. Fres løken i 1 ss smeltet smør. Rør i tomatene, dryss over salt og pepper og la det koke på svak varme til det blir en glatt saus.

Gnocchi

  • Vask potetene og kok de møre i saltet vann. Skrell de og press de varme gjennom en potetmoser direkte på en bakefjøl som er drysset med mel. Salt lett og elt i litt mel om gangen til det blir en glatt og jevn deig. Hvor mye mel som trengs, er helt avhengig av potetsorten - deigen skal ikke klebe til fingrene. 
  • Ta eggestore emner av deigen og rull hvert emne til fingertykke ruller på et bakebord drysset med mel. Skjær hver rull i 2-3 cm lange biter. Klem hver bit mellom en gaffel og tommelen eller pekefingeren. Legg de ferdige gnocchi på bakebordet, lett drysset med mel. Kok imens opp 2 l saltet vann i en stor kjele.
  • Legg noen gnocchi om gangen i det kokende vannet, la de trekke ca. 4 minutter på svak varme. Rør forsiktig av og til, slik at bollene ikke kleber seg sammen. Når gnocchiene stiger til overflaten, tas de opp med en hullsleiv og får renne godt av.
  • Fres salvieblad på svak varme i resten av smøret. Vend gnocchiene i salviesmøret. Server det sammen med tomatsausen. Dryss over nyrevet Parmesan.
Populære oppskrifter den siste uken