gnocchi-i-emmetalersaus
Til oppskriften

Gnocchi med Emmentalersaus

Over 60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Emmentalersaus

Gnocchi

Fremgangsmåte

Emmentalersaus

  • Bland Emmentaler, kremfløte, smør og parmesan i en bolle. Kok opp vann i en kjele og la blandingen stå i vannbad i 6-8 minutter til osten har smeltet og sausen er gjennomvarm og jevn. Rør av og til.

Gnocchi

  • Prikk de uskrelte potetene med en gaffel. Bak de i stekeovnen ved 200 °C i 1 time eller til de er møre. Når de er kalde nok til at de kan holdes i hånden, men fremdeles varme, skrelles de. Mos de med en potetpresse eller kjør de i en kjøkkenmaskin eller kjøttkvern. 
  • Tilsett melet, eggeplommen og saltet. Elt massen forsiktig sammen med hendene til det blir en lett og myk deig som ikke skal klistre seg til hendene. Dryss mel på en fjøl og rull deigen til lange fingertykke pølser. Skjær deigen ca. 2 cm lange biter. Press baksiden av en gaffel på de så de får et fint mønster.
  • Kok gnocchien i flere omganger i en kjele med fosskokende lettsaltet vann.
  • De er ferdige når den flyter opp etter 2-3 minutter. Ta gnocchiene opp med en hullsleiv. Hell sausen over og server.
Print