gnocchi
Til oppskriften

Gnocchi med salviesmør

Gnocchi ligner på pasta i konsistensen, men lages av kokte poteter. Servert med parmesanost.
20-40 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok potetene helt møre med skallet på. Skrell de mens de er varme, og mos de fint. Rør inn mel, salt og eggeplommer til det blir en fast seig deig. Smak til med muskat.
  • Rull deigen ut i fingertykke pølser mens den fremdeles er lunken. Del pølsene i stykker på ca. 1 cm og trykk de flate med baksiden av en gaffel. Dryss på litt mel.
  • Kok opp rikelig lettsaltet vann tilsatt 2 ss olje. Ha i gnocchiene og la de koke i 5 min.
  • Imens smeltes smøret i en tykkbunnet gryte sammen med salvien. Bruk svak varme. Smøret skal ikke bli brunt. Ta opp gnocchiene med en hullsleiv og la de renne av.
  • Fordel dem i dype tallerkner og ha litt salviesmør over og dryss med parmesan før servering.
Print