Gnocchi-med-tomatsaus-og-squashbånd
Til oppskriften

Gnocchi med tomatsaus og squashbånd

Navnet Gnocchi betyr "liten klump", og er ikke ulik vår kumle eller raspeball - bare mindre. Server gnocchi med tomatsaus og bånd av squash med nyrevet parmesan over.
Over 60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bak potetene med skall i ovn på 200 grader i ca. 1 time - til de er helt møre. Bruk en melen potetsort som Kerrs pink eller Pimpernel.
  • Skrell potetene mens de ennå er varme og mos dem med en gaffel eller potetmoser.
  • Avkjøl mosen litt og tilsett resten av ingrediensene.
  • Kna deigen raskt sammen. Den skal ikke bli seig.
  • Trill ut fingertykke pølser og del disse i 2 cm lange biter. Du kan gjerne klemme hver bit med en gaffel for å få et mønster.
  • Kok opp rikelig med vann tilsatt litt salt.
  • Ha i gnocchiene og kok dem til de flyter opp - 2-3 minutter. Bruk en hullsleiv til å ta dem opp med.
  • Server gnocchi med varm tomatsaus og bånd av squash som er dyppet i vannkjelen etter at gnocchiene er ferdige.
  • Dryss over revet parmesan og server.

Tips

  • Gnocchi kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskap eller fryser. Gnocchi kan også stekes.
Kilde: frukt.no
Print