GNOCCHI-MED-TOMATSAUS0

Gnocchi med tomatsaus

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

PORSJONER4

Ingredieser

Tomatsaus

Gnocchi

Fremgangsmåte

Tomatsaus

  • Varme oljen i en stor stekepanne. Tilsett løk, selleri og gulrot, og stek i 5 minutter under jevnlig omrøring. Tilsett tomatene og sukker, og smak til med salt og pepper.
  • Kok opp og skru ned varmen til det laveste. La sausen surre i 20 minutter. Avkjøl sausen. Ha litt og litt i en kjøkkenmaskin og kjør til den er jevn. Tilsett basilikum. Sett sausen til side.

Gnocchi

  • Skrelle potetene og hakk de i små biter. Damp de eller kokes møre. Sil godt av og mos de til en jevn masse. Rør inn smør, mel og egget. Avkjøl.
  • Ha blandingen på en fjøl med mel på. Del blandingen i to. Rull hver porsjon til en lang pølse. Skjær den i små biter. Lag et avtrykk i hvert enkelt stykke med baksiden av en gaffel.
  • Kok gnocchiene (noen få om gangen) i en stor kjele med fosskokende vann i 2 minutter eller til de flyter opp. Ta de opp med en hullsleiv og sil av.
  • Server med tomatsaus og nyrevet parmesan. Pynt eventuelt med friske urter.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest