GNOCCHI-MED-TOMATSAUS0

Gnocchi med tomatsaus

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste

PORSJONER4

Ingredieser

Tomatsaus

Gnocchi

Fremgangsmåte

Tomatsaus

  • Varme oljen i en stor stekepanne. Tilsett løk, selleri og gulrot, og stek i 5 minutter under jevnlig omrøring. Tilsett tomatene og sukker, og smak til med salt og pepper.
  • Kok opp og skru ned varmen til det laveste. La sausen surre i 20 minutter. Avkjøl sausen. Ha litt og litt i en kjøkkenmaskin og kjør til den er jevn. Tilsett basilikum. Sett sausen til side.

Gnocchi

  • Skrelle potetene og hakk de i små biter. Damp de eller kokes møre. Sil godt av og mos de til en jevn masse. Rør inn smør, mel og egget. Avkjøl.
  • Ha blandingen på en fjøl med mel på. Del blandingen i to. Rull hver porsjon til en lang pølse. Skjær den i små biter. Lag et avtrykk i hvert enkelt stykke med baksiden av en gaffel.
  • Kok gnocchiene (noen få om gangen) i en stor kjele med fosskokende vann i 2 minutter eller til de flyter opp. Ta de opp med en hullsleiv og sil av.
  • Server med tomatsaus og nyrevet parmesan. Pynt eventuelt med friske urter.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest