Meny

Granskuddgelé

Granskuddgelé

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Granskuddgelé

De små, lysegrønne granskuddene kan brukes til mer enn granskuddsirup! Denne granskuddgeléen passer til ost og sammen med viltkjøtt.
PORSJONER1 gir ca 1 liter gelé

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ha granskudd i en kjele og hell på vann til det dekker. Kok opp, senk varmen og la det koke i ca. 25 minutter.
  • Sil granskuddsaften gjennom en tett sil eller et klede. Mål opp saften og like mye sukker som saft.
  • Kok opp saften på nytt og la den koke kraftig i 3-5 minutter. Tilsett deretter sukker litt etter litt mens du rører, til sukkeret er oppløst.
  • Senk varmen og la geléen koke videre uten omrøring i 10-15 minutter, eller til den begynner å tykne. Fjern eventuelt skum og urenheter som danner seg på toppen. Gjør en geléprøve. Om geléen virker for tynn, så kok videre noen minutter til før du gjentar prosessen.
  • Geléprøve: Hell litt av den varme gelèen på en kald asjett og la den stå et par minutter. Trekk en skje gjennom geléen. Om den stivner er den ferdig, hvis ikke må den få koke videre. Du kan også prøve med en skje om den er ferdig, dråpene skal falle tungt fra skjeen. Blir ikke geleen stiv kan du tilsette pektin. Følg da oppskriften på pakken.
  • Hell geléen på rene, varme, tørre glass og skru på lokk med en gang. La stå i romtemperatur over natten. Oppbevar glassene mørkt og kaldt. Holdbar i ca 12 måneder.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også