Meny
Grateng med kjøttdeig og grønnsaker

 

Porsjoner4
Ingredieser
Kjøttsaus
Ostesaus
Fremgangsmåte
  • Skyll og rens grønnsakene. Varm olje i en stekepanne og brun auberginskivene lett og legg de til side.
Kjøttsaus
  • Surr løk og hvitløk i olje tilsett kjøttdeigen og stek i noen minutter. Tilsett hakkede tomater og krydder. Sett på lokk og la det småputre i ca. 10 min.
Ostesaus
  • Smelt smør i en kjele , rør inn mel og spe med melk. Litt og litt av gangen. Rør godt hele tiden så du ikke får klumper. La sausen småkoke i 4-5 minutter før du tar den av platen og smaker til med muskat, salt og pepper.
  • Legg halvparten av aubergineskivene i en ildfast form, hell på kjøttsausen. Legg resten av auberginen på toppen og hell ostesausen over. Stek den i ca 30 minutter midt i ovene til den er gyllen.
  • Server med salat og brød

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter