Gratinert-fennikel-2

Gratinert fennikel

40-60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Fennikel har en smak av anis og passer godt til lammeretter. Prøv dette for eksempel til lammekoteletter. Du trenger ikke noe saus da du får god saus fra tomatene.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Del fenniklene på langs. Fjern det ytterste laget og de harde rotstokkene.
  • Kok opp vann, salt, sitronsaft og revet sitronskall. La fenniklene trekke i 10 minutter. Hell av vannet.
  • Varm olivenolje i pannen og fres finhakket persille, løk og hvitløk lett. Tilsett hermetiske tomater og la det småkoke i 5 minutter.
  • Legg de halve fenniklene i en smurt ildfast form og hell blandingen over. Strø over kavring og parmesanost og gratinér i ovnen 20 minutter på 200 °C.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest