Gratinert ørret med blomkål

Gratinert ørret med blomkål

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Denne oppskriften med ørret blir garantert en hit på middagsbordet, både hos de store og de små. Mens gratengen står i stekeovnen, dekkes bordet.
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær ørret i porsjonsstykker og dryss over salt og pepper.
  • Del blomkål i store buketter og la dem trekke i lettsaltet vann i 2-3 minutter.
  • Legg ørretstykkene og blomkål i en aluminiumsform. Ta ut fuktoppsamleren hvis aluminiumsformen har det.
  • Finhakk løk og hvitløk, og surr blankt i smør.
  • Rør inn hvetemel og la det frese i 1 minutt.
  • Spe på med melk, litt om gangen, og la sausen småkoke i 5 minutter.
  • Rør inn revet ost og parmesan, og smak til med muskatnøtt, salt og pepper.
  • Hell sausen over fisken og blomkålen, og gratiner i stekeovnen i 10-12 minutter.
  • Server gratinert ørret med blomkål og nypoteter ved siden av. Pynt gjerne med friske urter hvis du har.

Tips

  • Her kan du bruke både fersk og fryst ørret. Bruker du fryst ørret lar du den tine i kjøleskap over natten. Man kan også få kjøpt fersk ørretfilet som er ferdig oppstykket i aluminiumsform i dagligvarebutikker.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest