Gratinert potetmos med pinnekjøtt

Gratinert potetmos med pinnekjøtt

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
«Hva skal vi gjøre med restene?» er et stadig tilbakevendende spørsmål i jula. Restene av pinnekjøttmiddagen får nytt liv blandet i en luftig potetmos og gratinert med litt ost i ovnen. En rett som duger både som forrett og som middag, for eksempel sammen med en frisk salat. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok potet og hvitløk møre. Hell av vannet og la dem dampe seg tørre. Mos potetene med en tresleiv og spe med fløte og olivenolje.
  • Vend inn pillet pinnekjøtt og vårløk, og smak til med pepper. Varm opp, slik at alt er gjennomvarmt. Fyll mosen i en godt smurt ildfast form, eller fordel den i smurte porsjonsformer.
  • Dryss over revet ost og gratiner under grillelementet i stekeovnen i 4-5 minutter, eller til osten har begynt å bli gyllen og det bobler rundt kanten.
  • Server med en gang.
Kilde: matprat.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest