Meny

Gratinert sjøkreps

Gratinert sjøkreps

Oppdatert

PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 250 °Legg sjøkrepsen flatt med undersiden ned på en skjærefjøl. Levende sjøkreps må stikkes i hodet med en skarp kniv før de deles i to på langs. Fjern magesekk og tarm. Legg halvdelene med skallet ned i en ildfast form.
  • Kjør griljermel, hvitløk, bladpersille, smør, salt og pepper i en blender til en jevn masse. Fordel utover sjøkrepsen.
  • Gratiner sjøkrepsen øverst i ovnen til gyllen og til smøret bobler, ca. 5 minutter avhengig av størrelsen. Dryss over litt limesalt og server med brød og sitronsmør.
  • Salt med smak
  • Du kan lage salt med forskjellig smak ved å kjøre grovt salt i en blender sammen med for eksempel finrevet limeskall, finrevet sitronskall, tørkede urter eller tørket chili. Alt dette passer godt til sjømat.
Kilde: 3iuka.no Foto: Synnøve Dreyer

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også