Gratinerte blåskjell á la Provençale

Gratinerte blåskjell á la Provençale

40-60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Denne oppskriften er basert på inspirasjon fra Provence i Sør-Frankrike. Blåskjellene fylles med en smaksrik saus og toppes med ost før den gratineres i ovnen.
PORSJONER4

Ingredieser

Provençalesaus

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på grillfunksjon eller full styrke. Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
  • Finhakk løk, purre og selleri, og surr i smør til løken er myk, men ikke brun. Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter. Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.
  • Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping. Legg grovt salt i bunnen på en ildfast form, det er for å støtte blåskjellene.
  • Fjern det øverste skallet på de dampede skjellene og legg dem på saltet i den ildfaste formen.

Provençalesaus

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
  • Finhakk løk, hvitløk, selleri, basilikum, timian og persille, og surr i olivenolje på svak varme sammen laurbærblad til ingrediensene er myke.
  • Tilsett tomatterningene og tomatpuré, og la sausen koke på svak varme i 30 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.
  • Fordel sausen over blåskjellene, dryss revet parmesan over og stek i stekeovnen til osten er gyllen, 3-4 minutter.
  • Server straks.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest