Gratinerte blåskjell

Gratinerte blåskjell

20-40 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Gratinering er en fin måte å gi blåskjellene ekstra smak. Med spekeskinke, løk, hvitløk og cheddar er dette en oppskrift du nok vil lage flere ganger.
PORSJONER4

Ingredieser

Gratinering

Fremgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell. Finhakk løk, selleri og purre, og ha i en kasserolle med smør og blåskjell. Kok til blåskjellene åpner seg, ca. 3 minutter. Løsne skjellmaten fra skjellet og legg den tilbake i det halve skjellet. Legg disse på et flatt fat.

Gratinering

  • Skjær spekeskinke i små biter, og finhakk løk og hvitløk. Varm opp olje i en stekepanne og tilsett skinke, løk og hvitløk. Stek på middels varme til skinken er sprø. Fordel blandingen over skjellmaten i skjellene. Strø over revet cheddar og sett under grill i stekeovnen til den smelter, ca. 2 minutter.
  • Server blåskjellene på fat eller i en fin skål.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest